Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lecsós pacal bográcsba recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva
» 3 evőkanál zsír
» 2 fej vöröshagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» só
» bors
» majoránna
» A lecsóhoz:
» 10 dkg füstölt szalonna
» 4 fej hagyma
» 50 dkg paprika
» 50 dkg paradicsom
» só
» bors
» 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
» bor a pacalhoz de ki is maradhat
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel, borral vagy marhahús alaplével, és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot.

A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát kockára, a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.

Ha kész a pacal, tálba merjük, majd a bográcsba dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük.

Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.

Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival, de akár tarhonyával is.
Megjegyzés / tipp:


Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.
1 komment 9 ember kedveli szelidszeder
2012.02.07 16:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.17. 23:34 (#1)
Ez kész tragédia! 3 evőkanál zsír meg 10 deka szalonna! Mi a jó fenének ez a temérdek zsiradék? Az a szerencsétlen pacal csicsog a zsírban, de attól még nem lesz finomabb, legfeljebb ehetetlen! Ha megpirítjuk, és nem dinszteljük a hagymát, mi fogja testesíteni a szaftot?
Címkék
zsíron megpirítjuk, felkockázott vöröshagymát, felcsíkozott pacalt, pacal megpuhul, pacalt időnként, szalonnát kockára, megtisztított zöldségeket, bográcsba dobjuk, főzés előtt, pacallal együtt, végén akár, sertéskörömmel, sertéskörömmel, megtisztított, fűszerpaprika, megszórhatják, fűszerpaprika, megszórhatják, kiolvasztjuk, felkockázott, felcsíkozott, vöröshagymát, megpirítjuk, felaprított, elkészítjük, fűszerekkel, zöldségeket, parmezánnal, zöldségeket, átforgatjuk, felcsíkozva, Dúsíthatjuk, parmezánnal, tarhonyával, Dúsíthatjuk, Tálalhatjuk, fűszerezzük, pacal megabálva felcsíkozva, evőkanál zsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, bors, majoránna, lecsóhoz, füstölt szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, bors, pacalhoz maradhat,
Málnás pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
Cseresznyés palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Libaleves pirított májjal
0 komment 8 ember kedveli
Házi csokoládélikőr
0 komment 2 ember kedveli
Tiramisu tojás nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Citromos-ricottás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos csokoládékehely
0 komment 5 ember kedveli
Túrós lepény
0 komment 5 ember kedveli
Máj puffancs
0 komment 3 ember kedveli
Rakott apró hús
0 komment 6 ember kedveli
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
0 komment 6 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Tejcsokis mogyorókrémes muffin húsvétra
0 komment 2 ember kedveli
Vendégváró sütemény
1 komment 9 ember kedveli
Vaníliás kifli
0 komment 11 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.